Blog

Hogy lehet Well irodád?

Varsányi Brigitta - Olindahome.hu
Varsányi Brigitta - Olindahome.hu
2020.04.14 17:16

Egyáltalán mi az a well office? Kell az nekem? Miért lesz jó, ha nekem vagy a munkavállalóimnak, ha az irodánk well?

Egyáltalán mi az a well office? Kell az nekem? Miért lesz jó, ha nekem vagy a munkavállalóimnak, ha az irodánk well?

Az írásból kiderül, hogy miért is fontos ma az emberközpontú iroda kialakítása. A well office rendszert az IWBI, azaz International WELL Building Institute dolgozta ki. Mivel időnk majdnem 100%-át épületekben töltjük, ebből 8-10 órát a munkahelyünkön, így rendkívül fontos az átgondolt, egészséges és esztétikus környezet. A Well minősítési rendszer az emberek egészségére, jó közérzetére helyezi a hangsúlyt.

Az IWBI 7 fő kategóriát, és 105 alkategóriát vizsgál. Ezek a vizsgálatok a levegő, víz, fényviszonyok, étkezés, komfort, fitnesz és mentális állapot vonatkozásában történnek.

Alapvető tény, hogy azok, akik nem érzik jól magukat a munkahelyükön, kevésbé hatékonyan dolgoznak. Kutatások igazolják például, hogy a megfelelő minőségű levegőellátás megduplázásával kb. 15%-kal lehet növelni az irodai munka hatékonyságát. Ehhez elengedhetetlen az optimális szellőzés és a levegőt szennyező anyagok kiküszöbölése.

A megfelelő világítás sokkal fontosabb, mint gondolnánk. Tanulmányok szerint az elhízás, a depresszió és a stressz és összefüggésbe hozható a rossz megvilágítással. A LED-ek viszont lehetővé teszik számunkra, hogy irányítsuk a fény spektrumát, a világítótestek utánozzák a napfény különböző szintjeit a nap folyamán.

A világítást úgy kell kialakítani, hogy az asztalok felületénél mért magasságban (0,76 m) legalább 215 lux legyen a fényerő és ahol szükség van további feladat-specifikus világításra, ott igény szerint biztosítani kell a 300-500 lux értékeket. Napvédelemről mindenképp gondoskodni kell

Az akusztikai előírások alapján a szokásos irodai tevékenységre 45-55 dB értéket adnak meg, a szellemi tevékenységeknél 55 dB a felső határ. Ha ezt meghaladja az érték, akkor már csökken a munkatársak hatékonysága.  filcből vagy kőzetgyapotból készült akusztikus termékek használatával, illetve melegburkolatokkal (ez lehet szőnyeg, linóleum, PVC) kiküszöbölhetők a negatív hanghatások

Az irodai berendezésük tudatos kialakításával segítheti a munkaadó a munkatársak fittségének megőrzését. Segíthetjük ezt állítható magasságú asztalokkal és székek ülésmagasságának és mélységének állíthatóság is nagyon fontos. Ha van lehetőség alternatív munkaállomások kialakítására, az is nagyon hasznos.

Az ergonómiai ajánlások szerint óránként legalább tíz percet álló pozícióban is kell dolgozni. A munkatársak 71%-a érzi egészségesebbnek magát azokon a munkahelyeken, ahol lehetővé teszik a mozgást és 12%-al javul a teljesítményük.

Ehhez szorosan kapcsolódhat a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. 14%-kal javul a produktivitás, nem csupán a munkában, hanem otthon is. Továbbá ide sorolható a biofília is, azaz, természetközeli helyiségek kialakítása, természetközeli berendezés és minél több zöld növény, akár zöldfal.

Ezek közül nem muszáj mindent vagy mindent egyszerre kialakítani, főképp, ha már egy meglévő és működő több éves cégről beszélünk. De lehet rá törekedni, hogy lépésenként elérje a munkaadó ezeket az optimális hatásokat és kialakítsa a valójában ember fókuszú irodát.

Varsányi Brigitta

www.olindahome.hu